buton inapoi

Erasmus+

În cazul în care tânjești după experiențe și mai ieșite din comun decât cele pe care le-ai trăit deja în aceste câteva zile petrecute la facultate, nu îți face griji, există soluții și pentru cei mai curajoși!

Proiectul Erasmus+ (EuRopean Community ActionS for the Mobility of University Students) facilitează schimbul de cunoștințe și informații între studenții înscriși la universități din UE și nu numai. Îți oferă ocazia de a lua contact cu oameni și obiceiuri diferite, pentru a-ți crea o nouă viziune asupra sistemului universitar.

Iată și condițiile ce trebuie îndeplinite:

Perioada de desfășurare a mobilității poate fi de un semestru sau un an universitar, iar, în funcție de durata aleasă, trebuie să acumulezi 30 de credite, respectiv 60 de credite. Dacă numărul de credite acumulate nu este suficient, îl poți completa dând examenul pe care nu l-ai trecut la întoarcere, în sesiunea de restanțe.

Pe durata studiilor, taxele pentru școlarizare, înscriere, examene, accesul în laboratoare sau biblioteci vor fi asigurate în cadrul programului. Datorită echivalării activităților desfășurate conform contractului de studii, la întoarcere, nu va fi nevoie să recuperezi materiile pierdute. În plus, îți poți concepe un program de studiu personalizat, cât timp materiile alese pot fi echivalate cu cele ale programului de studiu la care ești înscris permanent, lucru stabilit de comun acord cu ASE.

Procesul de selecție are loc la finalul sesiunii de iarnă și constă în: depunerea dosarului de candidatură, testul de competență lingvistică și interviul de selecție.

Studenții care prezintă la înscriere un certificat/atestat de limbă străină pentru nivel mediu/avansat, emis de instituții autorizate, vor fi scutiți de testarea lingvistică.

Dosarul de candidatură trebuie să conțină:

Ponderea celor trei criterii de selecție este:
media anilor de studiu - 50%, rezultatul testului lingvistic - 30%, notă obținută la interviul de selecție - 20%. Sperăm că te-am convins cu cele prezentate mai sus să pornești în noi aventuri, să descoperi pasiuni pe care nu credeai că le poți avea vreodată. Întotdeauna cele mai multe oportunități de a crește se vor afla în necunoscut, chiar dacă familiarul este incomparabil mai comod.

Eu am avut ocazia de a locui în Germania în anul doi. Am ajuns la Hochschule Pforzheim, iar timp de un an, deși era pe timpul pandemiei Covid-19, am avut șansa de a interacționa cu oameni din întreaga lume și de a mă bucura de experiențe noi alături de ei. Am vizitat nenumărate locuri, nu doar în Germania, ci și în țările învecinate, descoperind noi culturi și stiluri de viață. Nu aș schimba pentru nimic timpul petrecut cu ceilalți internaționali și toate amintirile create. Dacă eu am reușit să profit la maximum de această experiență chiar și în timpul pandemiei, tu ce mai aștepți? Nu lăsa nimic să strice momentele frumoase pe care le poți trăi!

Adela Bradu

Radu Tîrhoacă
Membru Departamentul Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)