Ce beneficii am ca student?

Dacă citești acest paragraf, cel mai probabil ai trecut cu brio de examenul maturității și ai reușit să intri la o facultate care îți dă încredere când te gândești la viitorul tău.

Aceste fapte s-au concretizat în privilegiul de a avea propria legitimație de student, care, deși vine la pachet cu responsabilități, atrage după sine și un set considerabil de avantaje. Hai să descoperim împreună lucrurile de care beneficiezi acum că ești student la CSIE!

Reducere la transportul public

Beneficiezi de 90% reducere la transportul cu trenul, dar și la abonamentele de STB și metrou, ca să poți ajunge la timp la seminarul important pus dimineața de la 7:30.

Achiziționarea abonamentelor STB se face prin intermediul aplicației Youth TB, iar în ceea ce privește transportul cu metroul, îți poți face abonament la majoritatea stațiilor de metrou, chiar și la cea din Piața Romană. De asemenea, poți opta pentru decontare, prin trimiterea extrasului de cont personal, împreună cu chitanța generată de aplicație sau casa de bilete (în acest caz, ștampilată și scanată față-verso), la adresa burse@ase.ro, specificând numele, CNP-ul, facultatea, anul de studiu și grupa din care faci parte.


Reducere la activități culturale

Dacă îți dorești să strângi bani pentru camera aia foto pe care ai salvat-o de mult în wishlist și să te și bucuri de ceea ce are Bucureștiul de oferit în același timp, cuvintele „cu reducere de student, vă rog” te vor salva de nenumărate ori.

Majoritatea muzeelor și cinematografelor oferă reduceri în baza legitimației de student vizate pe anul academic corespunzător. Același lucru se aplică uneori și pentru expoziții de artă, piese de teatru și chiar concerte.

Când vine vorba de festivaluri, recomandăm biletele Under 21 și să arunci totodată un ochi și pe pagina de Instagram @sisc.ase pentru giveaway-uri.

Iar dacă nu ai energia necesară pentru festival, dar vrei totuși să asculți artiștii preferați în continuare, am auzit că Spotify oferă abonament de student cu doar 13 lei pe lună.


Burse

Ca student, există o multitudine de burse la care ai acces, cele mai populare fiind bursele de merit, respectiv cele de performanță, care se acordă studenților cu cele mai bune rezultate academice de la fiecare specializare. Importante de menționat sunt de asemenea și bursele sociale. Pentru criteriile și documentele necesare referitoare la burse poți consulta articolul Burse și taxe.


Cantine

Cantina Moxa este una din primele opțiuni ale studenților care își doresc să mănânce pe săturate la un preț de nerefuzat. A doua este probabil cantina Cihoschi, aflată mai aproape de facultate și cu prețuri puțin mai mari. Aceasta rămâne totuși o variantă indispensabilă pentru cei ce sunt mai presați de timp.


Acces la taberele studențești

În fiecare vară, se organizează tabere studențești la munte, la mare sau în Delta Dunării. Aici studenții pot să se distreze alături de tineri de vârsta lor, având costurile de cazare și masă acoperite integral.


Asigurare medicală

Conform legii, toți studenții care nu realizează venituri din muncă beneficiază de asigurare medicală gratuită. Pentru eliberarea cardului de sănătate vei avea nevoie de o adeverință care să ateste faptul că ești student, pe care o poți solicita de la secretariat.

De asemenea, în cadrul campusului căminului Moxa există atât un cabinet medical, cât și unul dentar, unde studenții au acces gratuit la consultații.


Consiliere profesională

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (C.C.O.C.) din cadrul ASE oferă gratuit consiliere psihopedagogică studenților care necesită ajutor în ceea ce privește planificarea, gestionarea și optimizarea traseului educațional și profesional al acestora.


Bibliotecă, săli de lectură și internet

Academia de Studii Economice pune la dispoziție studenților biblioteca centrală, un spațiu perfect pentru cei ce își doresc să își schimbe mediul de studiu sau să facă rost de diverse materiale didactice. Pentru a intra vei avea nevoie de cardul de acces primit la începutul anului. Un alt loc plin de resurse utile este și biblioteca online a universității.

Există totodată și numeroase săli de lectură atât în facultate, cât și în cămine, precum și acces gratuit la internet wireless în spațiul universitar, folosind datele de conectare ale contului IDM.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să fii student. Suntem siguri că pe celelalte le vei descoperi și singur pe parcurs. Între timp, îți recomandăm să profiți la maxim de tot ceea ce are de oferit studenția. Și cantina Moxa. Chiar trebuie să încerci măcar o dată să vezi ce are de oferit și cantina Moxa.Theodor Brăgărea