Taxe și Burse

Acest episod îți va aduce la cunoștință informații despre ce taxe vei avea de plătit odată ce ai intrat la facultatea noastră, dar și vești bune legate de bursele studențești la care vei avea acces.

Pentru moment aducem în lumina reflectoarelor taxele ce vor trebui achitate:

Taxa de școlarizare are valoarea de 4000 lei (2000 lei pe semestru), cu posibilitatea de plată în două tranșe. Repartizarea la buget-taxă se face după primul semestru, în anul I și anual în anii II și III, pe baza performanței academice.

Pentru restanțe se percepe o taxă de 75 lei/evaluare, însă dacă absentezi la un examen și nu recuperezi materia, nu se percepe taxă la reevaluare.

Pentru măriri, taxa este de 50 lei/evaluare, iar Integraliștii au dreptul la două măriri/an.

În cazul disciplinelor facultative, cursurile sunt gratuite, dar testarea și eliberarea atestatului costă 100 lei/evaluare.

În cazul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic se percepe o taxă de 150 lei/semestru pentru primii doi ani și 300 lei/semestru în al III-lea an, însă o veste bună este că studenții la buget beneficiază de gratuitate.

Pentru a achita aceste taxe ai mai multe variante:

 • Fizic: la casieriile ASE din clădirile Ion Angelescu și Virgil Madgearu.
 • Online: prin casieria virtuală, ordin de plată, internet banking sau la bănci.
 • Credem totuși că personajele mult așteptate pe platou sunt bursele:

  Universitățile oferă diverse burse finanțate de stat și acordate semestrial, bazate pe criterii specifice, cum ar fi burse de merit, performanță, sociale și medicale. Pentru bursele sociale și medicale, va trebui să trimiți documentele doveditoare la secretariat la începutul semestrului. Nu uita, poți beneficia simultan de două burse, precum cea de performanță și cea socială. ASE oferă și o serie de burse de voluntariat și poate suplimenta fondul de burse sociale. Pentru a beneficia de o astfel de bursă, v fi necesar să susții un concurs în funcție de disponibilitatea locurilor.

  Criteriile de acordare includ: pentru anul I, media de admitere, iar pentru anii următori, media semestrului sau a anului precedent. Cuantumurile sunt:

 • performanță - 1000 RON,
 • merit - 800 RON,
 • socială - 750 RON,
 • medicală - 600 RON,
 • activități pentru universitate - 750/600 RON.
 • Detalii suplimentare se găsesc pe site-ul facultății.
 • Dacă dorești să afli mai multe informații, poți consulta Metodologia privind acordarea burselor şi a altor forme de sprijin social pentru studenţii de la învăţământul cu frecvenţă în anul universitar 2023-2024, accesând site-ul facultății sau mefc.ase.ro.

  Cosmin Bărbuceanu