Căminele ASE

Pentru iubitorii de seriale, situația va fi destul de clară. Pentru cei neinițiați, vom încerca să o clarificăm pe parcurs. Să zicem că opțiunile de cazare bucureștene devin mai clare când le compari cu ceva ce ne e nouă familiar, și anume serialele. Înainte de a da play următorului episod este bine să știi că, dacă nu ai prins loc unde doreai, poți să aplici la etapele de redistribuire ce se desfășoară în fiecare lună, în funcție de locurile vacante din cămine. De asemenea, nu uita că sunt scutiți de plata regiei de cămin studenții ai căror părinți sunt cadre didactice, studenții orfani de ambii părinți sau cei care provin din centre de plasament.

▶️ Play

Căminele ASE sunt împărțite în două categorii, în funcție de gradul de confort: cele din gradul I se mândresc cu camere de 4 persoane, cu băi și holuri proprii (uneori chiar cu bucătărie pe etaj sau balcon), în timp ce gradul II de confort dispune de camere de 3-4 persoane, cu baie comună pe etaj. Ceea ce sigur vei găsi în comun la toate căminele ASE sunt sălile de lectură și durata de 15 minute de mers pe jos pentru a ajunge la cea mai apropiată stație de metrou, distanță standard pe care te vei obișnui să o parcurgi des ca locatar bucureștean. Cât despre alte facilități speciale, vom detalia mai jos.

Moxa D (I) poate fi considerat drept un cămin de elită, un adevărat „Succession” al căminelor noastre, fiind situat în inima Bucureștiului, la 12 minute de facultate. Cu siguranță nu vei avea nevoie de elicopterul personal pentru a ajunge la cursuri! În curtea căminului se află celebra cantină Moxa, care te va salva garantat în momentele grele ale studenției și te va ajuta să economisești ori de câte ori decizi să îi treci pragul.

Complexul Belvedere Nou (I) are cele mai energice cămine, este întotdeauna plin de lume și de voie bună. Renovat recent și cu o curte interioară celebră, îți vei aminti cu drag de serile petrecute aici și te asigurăm că îți vei dori să te poți întoarce aici la fel cum vrei mereu să revezi și serialul „Friends”.

Similar cu acesta, poți compara căminele ASE din Complexul Tei (I) cu serialul „How I met your mother”, fiindcă vei pleca de la aceeași premisă: distracție și voie bună. Experiența este totuși puțin diferită, deoarece vei interacționa și cu studenți de la alte universități, situați în același campus.

Serialul „Seinfeld”, considerat de mulți predecesorul lui „Friends”, își are și el aliasul sub forma căminelor din Complexul Belvedere Vechi (II), situate la mică distanță de cele Noi pentru a le supraveghea, așa cum orice frate mai mare ar face.

Ne abatem puțin din zona centrală a Bucureștiului și ajungem în mijlocul naturii, în campusul imens al căminelor din Complexul Agronomie (II). Aici vei găsi nu numai terenuri de fotbal, dar și multe spații verzi, care oferă împreună o senzație aparte locului, ce sigur te vor duce cu gândul la serialul „Parks and Recreation”, considerând că și acesta abordează teme privind protejarea mediului și conservarea spațiilor naturale.

Ca o ultimă mențiune, căminul Vitan (II) găzduiește studenții străini ai ASE București din afara UE. Indiferent de ce cămin vei alege, sperăm să ai parte de o studenție demnă de o ecranizare, care să îți ofere ocazia să îți faci prieteni pe viață și să participi la cele mai memorabile petreceri.

⏸︎ Pause

Reguli importante ale vieții de cămin

 • „Mi casa es su casa.” - Breaking Bad (nu uita că spațiul personal a devenit acum spațiu comun)
 • „If you avoid conflict to keep the peace, you start a war inside yourself.” - South Park (orice problemă întâmpini cu colegii de cameră, aceasta trebuie discutată și rezolvată);
 • „The middle ground between light and shadow is where miracles occur.” - The Good Place (încearcă întotdeauna să găsești o cale de mijloc);
 • „We keep the place clean so we don't get our deposit back.” - Friends (curățenia va ține neplăcerile la distanță…);
 • „Teamwork makes the clean work.” - How I Met Your Mother (...evident, aceasta este o activitate de echipă);
 • „We can't play the game without an extension cord for the TV. It's like a cord for... extensions.” - The Office (folosirea propriului prelungitor îți oferă posibilități vaste de multitasking);
 • „I will eliminate all those I deem to be senseless and useless. That is the purpose of the Death Note.” - Death Note (contrar acestui carnet celebru, atunci când vei menționa în caietul de pagube ceva stricat sau dispărut, lucrul respectiv va reveni intact în camera ta);
 • „Sharing is caring.” (fie că este vorba de mâncare sau cunoștințe, te asigurăm că vei avea numai de câștigat);
 • Folosește mereu căștile atunci când îți urmărești serialul preferat 🎬 - sfat personal.
 • ⏹️ Stop

  Armand Hangu