Modulul Psihopedagogic

Pentru a deveni un îndrumător valoros, este nevoie de o implicare ce depășește convenabilul nivel superficial, mai ales că generațiile încep să nu se mai rezume la mediocritate. Deci, cum poți proceda ca să-ți atingi țelul de a influența pozitiv tinere talente?

ASE organizează programe de formare psihopedagogică de Nivel I (formare inițială) și de Nivel II (de aprofundare) atât pe parcursul studiilor universitare de licență, cât și de masterat. Vei învăța despre psihologia de la bazele pedagogiei, principii-cheie în formarea tinerilor, dar și diverse tactici prin care să-ți păstrezi autenticitatea odată ce devii profesor. De asemenea, în anul 3, va trebui să efectuezi practica pedagogică de specialitate, reprezentată de niște vizite la o unitate de învățământ, unde vei avea un fel de free trial pentru cum se simte să fii profesor.

Ulterior finalizării acestui modul, vei putea preda materiile specifice specializării tale. De exemplu, dacă ești student la Informatică Economică, vei avea posibilitatea să fii profesor de TIC. În cazul în care ai urmat doar Nivelul I, adică până la finalizarea licenței, vei putea preda până la clasa a X-a inclusiv. Totuși, dacă ai aprofundat cunoștințele tale și prin Nivelul II, se va ridica ștacheta până la clasa a XII-a.

Ca gând de final, se știe că profesorul îți deschide uşa, dar tu trebuie să intri singur. Acum, este oportunitatea ta să deschizi uși pentru generațiile viitoare!Ana-Maria Apostol