Opționale de anul II

A sosit momentul să afli și de existența unor episoade bonus din acest serial, fiind organizate într-un sezon mai scurt și special. Acesta se numește Opționale de anul II, sezonul lansându-se pe semestrul II și cuprinde doar 4 episoade pe care ar trebui să le vizionezi înainte de a alege materia pe care o vei studia alături de celelalte. Așadar, fără mai multe adăugiri:

Antreprenoriat în comerț, turism și servicii

Acest episod te ajută să-ți dezvolți atitudinea antreprenorială, curajul, inițiativa și creativitatea pentru a ajunge să atingi succesul și țelurile stabilite de tine, ca angajator sau angajat, în funcție de cum îți dorești. Obiectivele acestei materii sunt înțelegerea antreprenoriatului în economie, dezvoltarea capacității studenților de a identifica oportunităţi de afaceri și de a elabora un plan de afaceri competitiv.

Finanțe corporative

Disciplina are ca scop dobândirea cunoştinţelor de bază din domeniul gestiunii și finanțării, pentru aplicarea tehnologiilor şi programelor informaţionale în domeniul gestionării finanţelor în companii.

Obiectivele sunt acumularea cunoştinţelor necesare pentru a putea reacţiona corespunzător la riscuri, gestionarea finanţelor unei afaceri, dobândirea unei educații financiare în vederea cheltuirii eficiente a resurselor și a modului de gestionare a fluxului acestora.

Managementul riscului în afaceri internaționale

Acest opțional își propune să prezinte riscurile financiare - crize, lichiditate și riscurile operaționale - cybersecurity, stress testing, ethical hacking. Totodată, se vor face cunoscute studenților și modalitățile de gestiune ale riscurilor, acestea fiind instrumentele big data, business and competitive intelligence și blockchain. Evaluarea se va face sub formă de verificare, prin rezolvarea unui studiu de caz practic.

Negocieri internaționale

Opționalul are scopul de a prezenta mediul de afaceri din mai multe perspective și cum funcționează acesta în lume. Obiectivele materiei sunt de a dobândi și dezvolta un stil de abordare și strategii care să țină seama de dorințele și scopurile organizației reprezentate, dar și să reflecte cultura și principiile întreprinderii în arta negocierii.

Evaluarea este reprezentată de un eseu, care să abordeze o temă despre negocieri, având legătură cu materia studiată de-a lungul semestrului.

Toate opționalele descrise au 3 credite, iar evaluarea se face sub formă de verificare.

Pe lângă acestea, lista continuă cu încă patru materii opționale, însă pentru care nu optează suficienți studenți și nu se desfășoară în general. Acestea sunt:

Așadar, acestea sunt episoadele care ar trebui să te ajute în alegerea opționalului pentru anul II. Deși materia opțională nu este cea care necesită cea mai multă atenție, îți recomandăm să îi acorzi timpul necesar. În final, fiecare credit contează și nu știi niciodată care va fi cursul care te inspiră mai departe.



Daria-Elena Dolhescu