Cibe, Info sau Statistică?

Ușor, ușor, vacanța de vară s-a terminat și un nou serial a apărut în pagina New & Popular. Diferit de ceea ce ai vizionat până acum, Studenția aduce în prim-plan trei scenarii diferite: cibe, info și statistică. Fiecare dintre acestea are o acțiune complexă, plină de surprize, dar și personaje diferite ce vor colora platoul de filmare, pregătindu-te de acțiune. Tu ce intrigă ai ales?

Cibernetică Economică

Dacă ai ales să urmezi acest scenariu trebuie să știi că nu are legătură cu roboții, după cum probabil te-ai fi așteptat. În schimb, te vei concentra pe modelarea proceselor economice, analiza de date și pe relații de comunicare. Materiile de economie se vor îmbina cu cele de matematică, programare sau analiză a datelor, dezvoltând soluții optime pentru a putea aborda provocările mediului de afaceri din perspectiva tehnologiei și explorând tehnici de analiză pentru a descoperi informații valoroase.

La finalul celor trei sezoane, vei putea aduce un business la un nivel superior, fie ca Data Analyst, Risk Manager, Business Analyst etc.

Informatică economică

Această specializare va pune în lumina reflectoarelor programarea, unde te vei întâlni cu numeroase limbaje, precum: C, Java, C#, Python, dar vei studia și materii de economie și matematică. Căutate în domenii precum analiza datelor, consultanța economică, dezvoltarea software și managementul sistemelor informaționale, abilitățile dobândite vor prezenta cheia în găsirea unui job în domeniul IT, cum ar fi Software Developer, Software Tester, Network Specialist și multe altele.

Ai posibilitatea de a urma acest program de licență atât în limba română, cât și în limba engleză.

Statistică și previziune economică

În cadrul acestei specializări vei descoperi puterea datelor și a previziunii economice, învățând să analizezi și să interpretezi datele, reușind astfel să conturezi o viziune exactă asupra situațiilor economice.

Vei fi pregătit pentru o carieră în analiza datelor, unde poți asigura dezvoltarea unei companii prin prelucrarea și examinarea unor informații în diverse scopuri din postura de Business Analyst, Statistician, Data Scientist etc.

Trebuie să știi că pentru toate specializările, în primul an și jumătate, materiile sunt comune, urmând ca apoi să se studieze materiile aferente specializării alese.

Dacă simți că drumul ales nu este cel potrivit pentru tine, stai liniștit, încă din primul sezon al poveștii ai posibilitatea de a-ți schimba destinația. Tot ceea ce trebuie să faci este să depui o cerere adresată decanului, la secretariatul facultății, prin care să-ți exprimi dorința de a te muta la o altă specializare. Aspectele cu privire la statutul de student integralist și media semestrială minimum 7 trebuie, de asemenea, avute în vedere.

Cu toate acestea, dacă constați că nu te regăsești în niciunul dintre cele trei posibile fire narative, poți urma programele de licență ale altor facultăți, însă această decizie trebuie să conțină acordul ambilor decani, media generală a anilor absolviți minimum 7, iar tu să fii integralist, fiind posibilă și susținerea unor diferențe.

Sperăm că indiferent de scriptul ales, platoul de filmare al studenție tale să fie unul de neuitat!Luana Antone