Materiale utile Image

Materiale utile pentru studenție

Acum că te-ai familiarizat cu intriga Licenței, a sosit momentul să îți prezentăm și recuzita cu ajutorul căreia vei putea să pui în scenă cel mai reușit show. Am adunat o serie de recomandări ce sperăm să-ți fie de folos pe parcursul acestui sezon.


Site-uri

Udemy este o platformă globală de învățare online care îți deschide ușa spre o gamă variată de materiale educaționale. Cu mii de cursuri în diferite domenii, de la software development și business, până la artă și dezvoltare personală, Udemy îți oferă oportunitatea de a învăța în ritmul tău și de a-ți îmbunătăți abilitățile într-un mod personalizat.

Codecademy este unul dintre cele mai populare și accesibile medii de învățare a programării. Prin cursuri interactive, proiecte și exerciții practice, această platformă îți oferă posibilitatea de a învăța diferite limbaje și tehnologii. De la începători la avansați, Codecademy îți permite să înveți în ritmul tău și să-ți dezvolți abilitățile în acest domeniu.

Studocu este o platformă dedicată studenților, unde poți găsi notițe, resurse de studiu și materiale educaționale încărcate de alți studenți. Această platformă îți oferă oportunitatea de a învăța de la colegi și de a accesa resurse care pot ajuta la înțelegerea materiilor școlare.

Data World Bank este o sursă esențială pentru date economice și sociale la nivel global. Această platformă oferă statistici și indicatori din diverse domenii, inclusiv economie, sănătate, educație și mediu, alături de instrumente interactive de vizualizare.


Canale de YouTube

Facem Soft îți oferă lecții structurate și exemple aplicate menite să îți dezvolte abilitățile în programare, aducând perspective noi asupra industriei IT. Acest canal își propune să simplifice procesul de învățare, să te inspire în crearea și menținerea unei conexiuni cu ultimele tendințe tehnologice.

Codeflix îți aduce lecții detaliate despre limbaje de programare, framework-uri și tehnologii web, ajutându-te să dobândești abilități solide în domeniul dezvoltării software. Indiferent dacă ești începător sau avansat, Codeflix îți oferă cunoștințele esențiale pentru a construi și înțelege aplicații web.

Codegrid este ghidul tău vizual în dezvoltarea web și design. Acest canal îți aduce tutoriale în format vizual, evidențiind principii de design, tehnici CSS și metode interactive de a crea aplicații web atractive și funcționale.

Fireship postează știri despre tehnologie și tutoriale de înaltă calitate. Acest canal explorează subiecte diverse, de la dezvoltarea web până la tehnologii emergente și tendințe în industrie. Cu prezentări concise și informații actualizate, Fireship te ajută să rămâi la curent cu noutățile și să înțelegi aspectele cheie ale lumii IT.


Aplicații

Moovit și Info TB sunt călăuzele tale urbane inteligente. Aceste aplicații îți oferă informații în timp real despre transportul public, rutele optime și orarele de călătorie.

Blinkist îți oferă rezumate și concluzii din cărți de dezvoltare personală, afaceri și relații interpersonale. Cu lecturi rapide și idei esențiale, Blinkist îți permite să îți îmbogățești cunoștințele într-un timp record.

Notion este tabla de organizare digitală ce se adaptează nevoilor tale. Cu posibilitatea de a crea notițe, liste, baze de date și chiar pagini web interne, Notion are o interfață flexibilă și îți oferă un spațiu personalizat pentru gestionarea proiectelor, planificarea sarcinilor și stocarea informațiilor importante.


Podcasturi

Mind Architect abordează tematici de neuroștiință și psihologie prezente în viața cotidiană. Ideile dezbătute de moderatori sunt explicate simplu și îți pot răspunde unor întrebări în timp ce îți dezvolți cunoștințe și abilități noi.

Scrimba te poartă în spatele ecranului, în lumea fascinantă a dezvoltării web și programării. Indiferent dacă ești la început de drum sau încerci să rămâi la curent cu cele mai recente tehnologii, Scrimba îți aduce cunoștințe și idei proaspete pentru a-ți dezvolta abilitățile într-un mod interactiv și practic.

Darknet Diaries te introduce în lumea misterioasă și captivantă a securității cibernetice și a hackingului. Fiecare episod dezvăluie povești reale despre atacuri cibernetice, infracționalitate online și eroii din umbră care luptă împotriva acestor amenințări. De la cele mai mari breach-uri de securitate, până la povești mai puțin cunoscute, gazda podcastului te va purta prin culisele întunecate ale internetului. Darknet Diaries oferă o perspectivă unică asupra lumii digitale, oferind o înțelegere mai profundă a vulnerabilităților și a complexității securității cibernetice.

Data Ideas este călătoria ta fascinantă în lumea analizei datelor, unde ideile devin realitate. Vei explora modul în care datele sunt folosite pentru a înțelege tendințe sociale, pentru a rezolva probleme complexe și pentru a lua decizii informate într-o gamă largă de contexte. Fie că ești pasionat de tehnologiile emergente, etica datelor sau impactul analizei datelor asupra societății, acest podcast te va inspira să gândești mai profund și să îți imaginezi posibilități nelimitate prin date.

More or Less: Behind the Stats își propune să dezvăluie misterele și interpretările incorecte ale datelor și să îți ofere instrumente pentru a deveni mai informat și mai înțelept în interpretarea lor. Prin interviuri cu experți în domeniu și exemple practice din viața de zi cu zi, vei învăța cum să evaluezi cu discernământ informațiile prezentate sub formă de cifre și să eviți interpretarea greșită a datelor.


Platforme cu locuri de muncă

LinkedIn este rețeaua ta globală pentru profesioniști și o poartă spre oportunități de carieră și conexiuni valoroase. Acesta este locul unde poți construi și întreține profilul tău profesional, conectându-te cu colegi, lideri din industrie și potențiali angajatori. Prin articole, postări, recomandări și multe altele, LinkedIn îți oferă un spațiu pentru a-ți prezenta expertiza, a învăța de la alții și a explora potențiale direcții în carieră.

Hipo.ro este portalul tău de căutare a locurilor de muncă și stagii în România. Aici poți explora sute de anunțuri de joburi din diferite domenii, de la IT și marketing până la sănătate și inginerie. Cu filtre personalizabile și o interfață intuitivă, Hipo.ro te ajută să găsești oportunități profesionale potrivite pentru tine, să explorezi companii și să aplici pentru posturile dorite.

De asemenea, nu uita că pagina facultății este actualizată constant cu anunțuri de la partenerii ASE și reprezintă o altă resursă importantă de oportunități.

Acum că te-ai familiarizat cu recuzita, nu rămâne decât să te folosești de ea în cadrul repetițiilor. Noi îți urăm mult succes pentru a pune în scenă cea mai bună reprezentație la examen, la job sau oriunde te va mai purta acest sezon.

Ioana Mihai