Cum să navighezi cu succes printr-un internship

Gândește-te așa: fiecare etapă a vieții tale este precum un nou sezon din serialul personal de dezvoltare. Sună bine, nu? Dar ce ar fi să continuăm? În aceeași manieră, internshipul joacă un rol esențial în a te ajuta să îți construiești propria poveste profesională. Desigur, acesta poate reprezenta o ocazie perfectă de a-ți echivala stagiul de practică de la facultate, dar suntem aici să îți amintim de ce trebuie să îl vezi ca fiind mai mult decât o simplă obligație academică și să profiți la maximum de oportunitățile pe care un program de acest tip ți le poate oferi.

La început, ideea de a intra în rândul persoanelor angajate poate părea un drum neexplorat și intimidant. Cu toate acestea, ar trebui să privești această provocare ca pe o șansă de a crește pe plan personal și profesional. Este un teren propice pentru a-ți descoperi pasiunile, pentru a învăța din propriile greșeli și a te dezvolta sub îndrumarea unor mentori cu experiență. Un internship este o fereastră către viitorul tău job, prin care poți învăța cum funcționează din interior o companie, cum să îți organizezi sarcinile, cum să gestionezi relațiile profesionale, dar și cum se materializează teoria în practică. Nu uita că, pe lângă cunoștințele teoretice dobândite, acest stagiu îți oferă și posibilitatea de a-ți croi drumul în carieră și de a te lansa pe piața muncii.

Indiferent de nivelul de studii pe care îl ai, fie că ești în primul an de licență sau chiar la master, internshipul este deschis tuturor, iar noi te încurajăm să îi acorzi o șansă, atunci când te simți pregătit să depui efort în această direcție. Nu există o rețetă fixă pentru succes în procesul de angajare. Această călătorie este plină de suișuri și coborâșuri, dar răbdarea și determinarea vor fi partenerii tăi de nădejde.

Așa că nu mai sta pe gânduri și pregătește-te din timp: actualizează-ți CV-ul, creează-ți, dacă nu ai deja, un profil pe LinkedIn și dă startul căutărilor! Dar, înainte de toate acestea, aruncă un ochi peste următoarea serie de sfaturi adunate special pentru tine!

How to LinkedIn

LinkedIn este mai mult decât o platformă de networking - este cartea ta de vizită în lumea digitală a carierelor. Așadar, asigură-te că profilul tău transmite exact ceea ce îți dorești, în doar câțiva pași:

În lumea streamingului, LinkedIn este scena ta, așadar pregătește-ți profilul astfel încât să reflecte ceea ce ești și aspiri să devii, într-un mod atractiv și autentic.


Ioana Mihai