Cuvântul decanului

Drumul către dezvoltarea TA!

Pas cu pas ați urcat pe treptele vieții și iată că acum sunteți studenții facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE), o facultate cu renume, care evoluează spectaculos, lucru dovedit de atractivitatea ei în opţiunile candidaților, precum şi în preferinţele angajatorilor. Din punctul meu de vedere este locul unde m-am format profesional, la cel mai înalt nivel şi care mi-a oferit numeroase satisfacții în viață.

Vă felicit pentru alegerea făcută și vă doresc mult succes în noul an universitar!

În același timp, vă atenționez că această facultate nu este uşoară și, de aceea, vă sfătuiesc să înțelegeți că este nevoie de un efort continuu și susținut pentru a o absolvi.

Vă rog să aveți în vedere că modalitatea de promovare de la un an la altul, prin sistemul creditelor transferabile, pare una facilă, însă ascunde o mare capcană deoarece, pentru finalizarea studiilor de licenţă, trebuie promovate toate disciplinele din planul de învăţământ, iar promovarea unui număr mare de examene în anul terminal devine, pentru mulţi, o misiune aproape imposibilă.

Mă adresez în mod deosebit ”bobocilor” cu rugămintea de a-şi face timp pentru citirea regulamentelor şi a metodologiilor, a fişelor de disciplină, a anunţurilor postate pe site-urile universității sau pe pagină lor personală, pentru a se informa cât mai bine. În acest fel ei pot acţiona în cunoştinţă de cauză şi pot evita, astfel, multe situaţii neplăcute.

Vă rog să aveți în vedere că noi, conducerea facultății, ne dorim să păstrăm un dialog permanent cu voi, realizat în principal prin intermediul studenților reprezentanți, astfel încât să putem depăși, cu promptitudine și disponibilitate, eventualele disfuncționalități care, în mod inerent, mai apar în activitatea academică.

Studentul „de nota 10” din CSIE este, în opinia mea, studentul care posedă cunoştinţe temeinice de specialitate, are şi spirit inovator, creativ, se implică în competițiile profesional-științifice și în voluntariat. De asemenea, este foarte important ca acesta să știe să-și gestioneze timpul, astfel încât să se dezvolte pe plan academic, profesional și personal, într-un mod echilibrat.

În încheiere, vă doresc un parcurs universitar, cât mai bogat în împliniri și bucurii, astfel încât, peste timp, să vă aduceti aminte de anii studenţiei ca fiind cei mai frumoși ani din viața voastră!

Cuvântul Decanului
prof. univ. dr. Marian Dârdală