După trei sezoane pline de încercări, momente amuzante și plot twisturi, iată că te apropii de finalul serialului Licența. În cazul în care consideri că CSIE este, în continuare, platoul de filmare potrivit pentru viitorul sequel din seria studenției tale, venim în ajutorul tău cu câteva informații legate de programele de master pe care le poți considera.
În cadrul CSIE poți urma două tipuri de programe de master: de cercetare, orientate preponderent spre formarea competențelor de cercetare științifică, constituind o bază pregătitoare pentru studiile de doctorat, și profesional, orientate spre aprofundarea competențelor profesionale.1. Programe de masterat de cercetare
Misiunea acestui program este de a oferi instruire avansată pentru absolvenți, astfel încât aceștia să devină specialiști cu înaltă calificare în domeniul informaticii aplicate în economie. Studenții ce parcurg și termină acest program sunt capabili să conceapă, să proiecteze, să scrie cod sursă, să testeze și să dezvolte sisteme software pentru diverse domenii, în conformitate cu cerințele TIC.
Acest program își propune formarea de specialiști, cunoscători ai aspectelor concrete legate de abordarea laturii cantitative a procesului decizional economic. La finalizarea studiilor, aceștia vor fi capabili să formuleze și să gestioneze intervențiile necesare pentru soluționarea eventualelor probleme, folosind metode și tehnici specifice abordării sistemice, utilizând o serie de produse software relevante. Ei vor aprofunda aspecte economice și manageriale prezente în sisteme economice reale.
Scopul fundamental al programului este să genereze și să transfere cunoaștere către mediul economic, dar și către zona academică și cea a cercetării științifice. Participarea la acest master asigură formarea unor cunoscători ai tehnologiilor și metodelor de analiză a datelor, utilizate de marile companii. Programul este conceput într-o abordare pluridisciplinară, competențele dobândite fiind rezultate ale interferențelor statisticii aplicate, econometriei, economiei, și informaticii, gândite în funcție de cerințele pieței muncii.
2. Programe de masterat profesional
Programul se adresează celor care doresc aprofundarea temeinică a noilor tehnologii informatice şi celor care doresc să-şi dezvolte sau îmbunătăţească o afacere. Structura este concepută astfel încât să fie îmbinate eficient necesităţile practice cu cele mai actuale tehnologii pentru managementul afacerilor. Colaborările cu firmele Oracle, SAS, IBM, BCR, Qualysoft şi alţi parteneri conduc la participarea masteranzilor la cursuri specializate, programe de internship şi facilitarea accesului la joburi.
Programul își propune să creeze specialiști capabili să participe la dezvoltarea de arhitecturi flexibile de afaceri bazate pe tehnologii moderne. Absolventul va putea să dezvolte și optimizeze procesele unei afaceri online, prin modelarea și proiectarea de aplicații bazate pe arhitecturi complexe și flexibile. Publicul țintă este reprezentat de absolvenții ciclului de licență care doresc să își dezvolte aptitudini și să lucreze în domeniul software.
Acesta este un program tehnic din domeniul științei calculatoarelor destinat absolvenților din domeniul IT&C. Cursurile și laboratoarele se desfășoară în limba engleză. Misiunea programului
este de a face schimb de cunoștințe teoretice și practice între dezvoltatori, administratori de sisteme și utilizatorii de dispozitive electronice. Principalul obiectiv este de a obține performanțe în interiorul cadrului I18N, pregătind studenții cu competențe recunoscute la nivel mondial în domeniul Securității Informatice.SIMPRE răspunde nevoii de formare a unor specialişti informatici familiarizați cu tehnologiile utilizate de marile companii. Ca urmare a avansării rapide spre societatea informațională, procesele economice trec printr-o etapă de informatizare, tendinţă care se va accentua în viitorul apropiat prin investiții masive în Business Intelligence, Cloud Computing, Cyber Security, Big Data, Managementul proiectelor și Enterprise Resource Planning (ERP).
Acesta reprezintă o continuare puțin mai practică a specializării de Cibernetică. Analiza afacerii se utilizează în domeniul financiar, în serviciile bancare, telecomunicații, vânzări, turism, sănătate și, de fapt, în orice arie în care se desfășoară procese de afaceri. Tipurile de profesii disponibile absolvenților includ: Analist de afaceri, Analist Bancar și Financiar, Analist de Marketing, Analist al Strategiei de Afaceri, Consultant de Afaceri și Management etc.
Deși această decizie poate părea o problemă pentru tine din viitor, nu strică să te gândești de acum la ce titlu ai vrea să aibă masterul tău. Sperăm că ți-am făcut alegerea un pic mai ușoară și că masterul nu mai pare un concept atât de abstract. Îți dorim mult succes în continuare, indiferent de ce drum vei alege!
Ana-Maria-Daniela Dinu