Work and Travel

Work & Travel USA este un program de schimb cultural al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, prin care studenții au posibilitatea să muncească legal în America, pe perioada vacanței universitare de vară.

Dacă una din dorințele tale este să trăiești “visul american” cu toate experiențele pe care le are de oferit, alături de renunțarea la grijile legate de costuri, atunci ai ales locul potrivit. Work & Travel îți va oferi cea mai frumoasă experiență atât din perspectiva orelor de muncă, cât și a călătoriilor pe care le vei realiza.

Pentru a putea fi eligibil pentru acest program trebuie:

Dacă dorești să afli detalii behind the scenes îți recomandăm să urmărești următoarele teasere, avându-i drept protagoniști chiar pe studenții noștri:

Ce te-a motivat să spui DA acestei oportunități?

Motivul principal a fost obsesia mea pentru America, să pot să încerc toate snack-urile și dulciurile lor pe care le vedeam mereu pe internet, să mă plimb în supermarketurile lor și pur și simplu să trăiesc puțin ca ei.

Cu toate că știam că voi ajunge aici, nici până în ultima zi nu am realizat de fapt acest lucru, nu prea știam ce mă aștepta, dar totuși cred că a fost un lucru bun fiindcă așa am reușit să mă bucur de orice lucru mic fără să fiu dezamăgită de așteptările mele.

Iuliana Matei

Cum arată o zi din viața ta ca participant în programul W&T?

Am două joburi la care lucrez, unul într-un restaurant dintr-un parc de distracții și altul la o cafenea, iar sarcinile sunt destul de ușoare. După ce mă trezesc dimineața, mănânc și plec la muncă, unde stau de obicei de la 10 la 19. Drumul îl fac cu bicicleta și durează aproximativ 25 de minute. La al doilea job merg doar în weekend, acesta fiind mult mai aproape de casă. Seara, după muncă, am timp liber, pe care îl petrec cu prietenii, ies pe afară, mă plimb sau fac diferite activități.

Daria Mitrofan

Merită work pentru travel?

Clar, da! Imaginează-ți ca la 19-20 de ani să vizitezi ce vrei tu în America, New York, Los Angeles, Chicago și altele. Și mai ales să faci toate astea prin munca ta, la final în perioada de travel fiind un sentiment foarte satisfăcător.

Într-adevăr cu Work&Travel chiar muncești și nimeni nu te plătește pentru a nu face nimic, dar în final toată munca din 3 luni vine cu o răsplată, să te plimbi, să vezi tot ce îți dorești, să îți cumperi tot ce vrei și să te distrezi.

Elena Stemate


Yasmina Sîrbu